‘Het was niet mijn initiële plan, maar ik zag er een kans in en rolde in die richting’

Blog
Laatste update: 09 01 2024

 

Ooit begonnen als jeugdvriendinnen met grote dromen. Inspirerende dromen die uiteindelijk hebben geleid tot de oprichting van Fixed Finance. Laura Griffioen en zakenpartner Sanne Knol zijn de ondernemers achter dit vooruitstrevende administratie en belastingbureau. Ook bij SuperStaff is hun expertise onmisbaar geworden. Wie beter het hemd van het lijf te vragen over succesvol ondernemen en hoe jij slimmer met geld om kan gaan dan succesvol ondernemer Laura?

 

´Als de drijvende kracht binnen Fixed Finance, bedenk ik ideeën, stippel strategieën uit en geef de grote lijnen aan´

 

Je bent naast succesvol ondernemer, moeder van drie prachtige dochters. Maar hoe is Fixed Finance eigenlijk ontstaan?

"In de beginfase van Fixed Finance richtte ik me voornamelijk op zzp'ers. Maar al snel merkte ik dat grote bedrijven ook behoefte hadden aan geautomatiseerde oplossingen voor efficiëntere processen. Dat was niet mijn initiële plan, maar ik zag er een kans in en rolde in die richting. Het was uitdagend, maar het leidde tot een partnerschap met Sanne, een goede vriendin van mij sinds onze jeugd. Toen we twaalf waren, droomden we er al van om samen businesscoaches te worden. Na onze ervaringen in de financiële sector besloten we onze krachten te bundelen. En zo groeide Fixed Finance uit tot het administratie- en belastingadviesbureau dat het nu is." 

 

´Wij zijn geen traditioneel administratiekantoor´

 

Wat onderscheidt Fixed Finance van andere bedrijven?  

"Bij Fixed Finance streven we altijd naar de nieuwste technologieën om innovatieve automatiseringen te creëren. We zetten ons voortdurend in om deze processen zo efficiënt mogelijk te organiseren en te automatiseren. Wij zijn geen traditioneel administratiekantoor. Naast de gebruikelijke kantoorwerkzaamheden zoals fiscale aangiften en jaarrekeningen, bieden wij onze klanten extra ondersteuning op het gebied van Finance en HR in de vorm van interim-diensten. Dit betekent dat klanten geen eigen personeel hoeven aan te nemen voor hun administratieve behoeften. Hierdoor lopen we echt voorop, en ik ben persoonlijk echt gefascineerd door AI en BI." 

 

Hoe herkennen we Laura in Fixed Finance? 

"Als de drijvende kracht binnen Fixed Finance, ik bedenk ideeën, stippel strategieën uit en geef de grote lijnen aan. Mijn benadering is eerder informeel dan formeel, wat mij helpt om de behoeften van onze klanten beter te begrijpen. En als ik even vastloop, kijk ik naar de kernwaarden van Fixed Finance: oplossingsgericht, innovatief en betrouwbaar. Dat brengt me weer op het juiste pad."   

´Stacktember zou destijds best uitdagend voor me zijn geweest!´

Wij hebben ons de afgelopen maand beziggehouden met Stacktember. Een challenge waarbij we onze volgers uitdaagde om heel september rond te komen met een budget van slechts 50 euro voor luxeproducten. Hoe zag jouw financiële wereld eruit toen je zestien was? 

"Stacktember zou destijds best uitdagend voor me zijn geweest!" lacht Laura. "Als zestienjarige hield ik van nieuwe kleding en uitgaan, en ik vond geld belangrijk. Ik werkte er hard voor, maar sparen vond ik lastig."

 

Is jouw relatie met geld veranderd?

"Naarmate je meer verdient, kun je je levensstijl aanpassen. Ik probeer altijd een plan voor mezelf op te stellen: wat wil ik, wat moet ik daarvoor doen, wat heb ik nodig? En dat plan houd ik voor 1 tot 3 jaar in gedachten, en ik probeer me eraan te houden."

 

Een belangrijke laatste vraag... Heb de ultieme tip voor ons om meer uit je geld te halen?

"Zeker, wat ik zelf sinds kort gebruik is Peaks. Het is een handige tool waarmee je automatisch een klein bedrag kunt laten overboeken naar je spaarrekening telkens wanneer je een aankoop doet. Het mooie is dat je er ook nog rente over krijgt, dus je spaargeld groeit bijna ongemerkt. Zo bouw je als het ware een financieel potje op. Het is echt een aanrader. Iedereen kan het proberen; je hoeft alleen maar de app op je telefoon te downloaden, het gemakkelijk instellen en het bedrag aanpassen zoals jij dat wilt."  

 

Deel dit artikel

Lees meer van onze posts.