alle nieuwsberichten

Jouw voordeel met de loonheffingskorting regeling? 🫢

πŸ“…
28-05-2024
πŸ™β€β™€οΈ
Khouloud Amezguiou

Hoe werkt loonheffingskorting? We leggen het snel uit. Aan, uit, aan, uit, aan, uit. Lastig te volgen soms, die loonheffingskorting. Je krijgt een formulier van je werkgever maar je weet eigenlijk niet zo goed wat je ermee aan moet. Wat is het precies, wat zijn de voordelen, hoe en waar zet je het aan? Geen paniek. Na het lezen van deze blog weet jij alle ins en outs Γ©n weet je precies waar en of je de loonheffingskorting aan moet zetten.

Loonheffingskorting hoe werkt dat?
πŸ‘‹ Wat en waarom loonheffingskorting?

Goede vraag! De belastingdienst vertelt je dat heffingskortingen kortingen zijn op de belasting. Dit betekent dat je minder belasting hoeft te betalen over het loon wat je krijgt, dus krijg je meer loon uitbetaald. Dit hoef je niet zelf te regelen, dat doet jouw werkgever voor je. Work smarter, not harderΒ Best lekker geregeld, toch?

πŸ‘ Meer dan één werkgever?

Heb jij nou meerdere banen tegelijk, dan mag je de loonheffingskorting bij 1 werkgever aanzetten. Als je bij meer dan 1 werkgever je loonheffingskorting aanvraagt, krijg je te veel korting op je belasting. Daardoor heb je een kans dat je achteraf meer belasting moet betalen, en dat wil je niet.

πŸ–οΈ Waar en wanneer zet ik mijn loonheffingskorting aan?

Maak daarom een weloverwogen keuze waar je de loonheffingskorting aanzet. Ga eens bij jezelf na waar je het meeste werkt, een hoger uurloon hebt, en dus het meeste verdient. Als je de loonheffingskorting AAN zet, krijg je meer uitbetaald. Handig dus om het bij je meestverdienende baan aan te zetten, dan verhoog je jouw maandelijkse inkomsten, en dat is altijd mooi meegenomen. Heb jij maar 1 baan, dan is de keuze makkelijk gemaakt. Zet je loonheffingskorting lekker aan!

πŸ‘‰ Hoe zet ik mijn loonheffingskorting aan?

Als het goed is heeft jouw werkgever een formulier voor je klaarliggen waar jij in kan vullen dat je je loonheffingskorting aan of uit wil zetten. Meestal krijg je dit formulier bij je arbeidscontract. Mocht je nou een nieuwe baan erbij krijgen en het willen veranderen, dan kan je dit formulier altijd weer opvragen bij je werkgever. Krijg jij altijd uitbetaald op de eerste van de maand, zorg dan dat je dit ruim voor de eerste van de maand geregeld hebt. Dan kan jij extra lang genieten van de korting die je krijgt!

πŸ‘ˆ Wat als ik mijn loonheffingskorting niet aan heb gezet?

Als je je loonheffing niet aan hebt gezet, niet getreurd. Je krijgt dan geld terug van de belastingdienst. Je krijgt op tijd een reminder dat je belastingaangifte moet doen, dat kan heel makkelijk via de aangifte app. Wanneer je dat hebt gedaan zie je gelijk hoeveel geld je mis bent gelopen, en wat je dus terugkrijgt, vlak voor de zomervakantie. Komt dat eens even mooi uit!

πŸ‘ Kleine moeite!

Zo zie je maar, het lijkt allemaal ingewikkelder dan het is. Neem het bovenstaande mee en bedenk even goed of en waar je de loonheffingskorting aan wil zetten. Dan zie jij binnen no time, met een kleine moeite, je spaarrekening groeien!

vragen & contact

We willen je graag leren kennen πŸ’Ÿ

Zahra
Hi! πŸ‘‹ Stuur ons een WhatsApp berichtje, een mail of bel ons op kantoor!
17:45
Zahra
We helpen je graag met al je vragen verder!
17:45