Leer de werksfeer, 5 tips voor de beste werksfeer

Blog
Laatste update: 09 01 2024

 

De werkvloer, de plek die je misschien vaker ziet dan de vloer van je eigen huis. Met collega’s die je vaker ziet dan je eigen vrienden. En net als familie, kies je je collega’s niet zelf uit. Waar je je vervelende broer nog af en toe aan z’n haren kan trekken en ruzie mee kan maken, gaat dat met je collega’s nét iets anders, of liever, niet. Maar hoe creëer je een goede werksfeer, zodat jij met plezier naar je werk blijft gaan? Wij geven je 5 tips.

 

1. Communicatie 

Niet alleen op de werkvloer, maar in ieder groepsverband, is communicatie het allerbelangrijkst. Heb je goed nieuws? Deel het met je collega’s. Heb je slecht nieuws? Deel het ook. Het is belangrijk dat iedereen weet wat er speelt. Anders wordt samen werken wel heel lastig…

 

2. Leer elkaar kennen

Hier hebben wij een hele persoonlijke tip voor. Iedere nieuwe collega van het SuperStaff team plant een individueel koffiemomentje in met alle collega’s. Zo leer je elkaar op een persoonlijkere manier kennen. De band begint hier!

 

3. Doelen stellen

Zorg ervoor dat jullie als team duidelijke doelen stellen. Wat wil je bereiken, individueel maar ook in groepsverband. Samen werken voor een uiteindelijk doel bevordert het saamhorigheidsgevoel. En vier de behaalde doelen dan ook. Trek af en toe de champagne uit de kast. Proost op jullie succes!

 

4. Waardering

Wist je dat het krijgen van een compliment ervoor zorgt dat jij meer zin krijgt in je werk? Het geeft nieuwe energie om door te gaan met wat je doet, maar dan nóg beter. Bovendien krijg je zelf ook een goed gevoel wanneer je een compliment geeft. Een win-win situatie. Geef elkaar dus af en toe een compliment. Je werkt hard!

 

5. Buiten de werkvloer

Je leert je collega’s pas echt kennen buiten werkuren. Ruil je bureaustoel in voor een plekje op het terras en vermijd gesprekken over werk. Het is tijd om elkaar te leren kennen buiten werk, je bent immers meer dan dat. Plan af en toe een teamuitje of luidt de VrijMiBo in! Dan kom je er vanzelf achter dat je collega’s eigenlijk best wel heel erg gezellig zijn.

 

Nu jullie nog!

Wij bij SuperStaff hanteren deze 5 tips voor een goede werksfeer al, nu jullie nog! Wij beloven, binnen no time ga jij met nóg meer plezier naar je werk. Wil je de sfeer proeven bij een van onze opdrachtgevers óf bij ons, neem een kijkje bij onze vacatures!

 


Nog op zoek naar een nieuwe baan en een motivatiebrief of cv format nodig? Die hebben we voor je klaar staan!

 

Deel dit artikel

Lees meer van onze posts.