De opmaak van jouw cv, voorbeelden en 5 gouden tips

Blog
Geschreven door indy-kersten | Laatste update: 03 08 2022

 

Je cv... een drempel waar je overheen moet maar waar je onwijs veel aan gaat hebben in de loop van jouw werkleven. Zet alvast op een rijtje wat jij relevant vindt om op je cv te zetten, dan geven wij ondertussen 5 gouden tips en voorbeelden om de opmaak van jouw cv perfect te maken! Want een simpel Word-bestandje volstaat anno 2022 echt niet meer.

 

DOWNLOAD VOORBEELDEN

 

1. Word is zooo 2016... 

Een gemiddelde werkgever of recruiter krijgt tussen de 5 en 20 cv's per dag te zien. Met een simpel word bestandje springt jouw sollicitatie er niet uit. Ook is de opmaak vaak wat onoverzichtelijk. Heb je Adobe InDesign skills, dan is dit een perfect programma om je cv mee op te maken. Alleen InDesign is prijzig en niet zo makkelijk om mee te werken.  Canva een perfect en gratis alternatief. Onze voorbeeld cv's zijn ook gemaakt in Canva. Je download ze gratis en past ze aan naar je smaak en ervaring.

 

2. Persoonlijkheid is key 

Jouw toekomstige werkgever gaat waarschijnlijk door een grote stapel cv’s heen. Zorg dus écht dat jouw persoonlijkheid van het cv af spat. Schrijf een korte profielomschrijving, wie ben jij? Wat voeg jij toe op de werkvloer? Plaats een foto in de hoek linksboven zodat de werkgever gelijk een gezicht bij de naam krijgt. Zorg er natuurlijk wel voor dat dit geen vakantiekiekje op het strand is. Mocht je bang zijn dat mensen een keuze maken op basis van je looks, laten we eerlijk zijn, met social media is niemand meer veilig.

 

3. Balans

Zorg dat je cv opvalt, maar wel zakelijk blijft. Het hebben van een tot in de puntjes opgemaakt cv laat al een goede indruk achter. Het is dus niet nodig om er een heel kunstwerk van te maken. Het gaat tenslotte vooral om de inhoud.

 

4. Overzicht

Het is belangrijk dat je overzicht bewaart. Gebruik herkenbare kopjes zoals ‘werkervaring’ ‘educatie’ ‘skills’, etc. en prop niet te veel tekst op een pagina, voeg gerust een tweede pagina toe. Die tweede pagina is wel echt de max, en alleen relevante werkervaring hoort op je cv. Kijk dus even kritisch naar jouw werkervaring en wat het toe kan voegen bij de functie waar je voor gaat solliciteren.

 

5. PDF the way to go

Als je Canva of InDesign gaat gebruiken, zorg er dan voor dat je het bestand altijd als een pdf opstuurt. Zo kan er niks veranderen aan jouw opmaak en kan jouw potentiële werkgever het bestand ook daadwerkelijk openen. En mocht je tóch een creatieveling zijn met Word, stuur dan alsjeblieft niet het Word bestand, maar een mooi PDF. Dat straalt gelijk al professionaliteit uit!

 

Aan de slag!

Al op een rijtje gezet wat jij op je cv wil zitten? Mooi! Dan kan je nu aan de slag met de opmaak. Met de tips kan je helemaal zelf te werk gaan, maar je kan ook een voorbeeld nemen aan een van onze formats. Laat jouw persoonlijkheid van dat papier afspatten en laat ze maar eens zien waarom jij een perfecte kandidaat bent. You can do this, succes!


Download hier de 8 gratis cv-voorbeelden. Makkelijk aanpasbaar naar jouw persoonlijkheid, smaak en ervaring!

Deel dit artikel

Lees meer van onze posts.