Vakantiekrachten

Vakantiekrachten via SuperStaff zo geregeld met een van de grootste studenten databases van Nederland. Heeft u tijdelijk onderbezetting en gaan de werkzaamheden gewoon door? SuperStaff heeft de oplossing! Wij hebben namelijk volop studenten die op zoek zijn naar vakantiewerk en zijn in deze periode fulltime beschikbaar zijn tegen scherpe tarieven door heel Nederland.

Vakantiekrachten hoe zit het ook alweer? 

SuperStaff heeft u voor nog eens op een rijtje gezet wat het voordeel is om te werken met vakantiekrachten en hoe het nu allemaal precies zit. Onder vakantiekrachten binnen NBBU CAO worden verstaan scholieren, studenten en andere studerenden, die in aansluiting op het volgen van onderwijs gedurende de (zomer)vakantie van hun onderwijsinstelling tijdelijk werkzaamheden verrichten, en die niet aansluitend werkzaamheden blijven verrichten in dienst van de uitzendonderneming.

In de zomervakantie kunnen uitzendbureaus scholieren en studenten uitzenden op basis van de regeling voor vakantiewerkers NBBU-CAO artikel 38.Wanneer de vakantieregeling precies mag worden toegepast is afhankelijk van de branche organisatie waarbij het uitzendbureau of payroller waar u mee samenwerkt is aangesloten. Omdat SuperStaff volgens de voorwaarden van de NBBU werkt, zoomen wij in op de richtlijnen van de NBBU, maar dit is het verschil:

 • ABU: tussen 1 juni en 31 augustus
 • NBBU: elke officiële schoolvakantie


Lagere kostprijs door minder reserveringen 

Het verlonen van vakantiekrachten biedt kostenvoordelen. Als bovengenoemd artikel wordt toegepast, hoeven er maar 20 vakantiedagen op jaarbasis gegeven te worden, zijn er geen reserveringen voor kort verzuim/bijzonder verlof, geen feestdagreservering en in de CAO van de NBBU is er ook geen aanvulling Ziektewet van toepassing.

Waarom een lagere kostprijs?

 • Vakantiekrachten hebben een lagere kostprijs omdat de reserveringen lager zijn (percentages 2016):
 • Minder vakantiedagreservering: 8,30% i.p.v. 10,39% (op jaarbasis 20 i.p.v. 24 dagen)
 • Geen feestdagreservering (0% i.p.v. 2,6%)
 • Geen reservering kort verzuim (0% i.p.v. 0,6%)
 • NBBU-leden hebben bovendien als voordeel dat er geen wachtdagcompensatie hoeft te worden gegeven aan vakantiekrachten.

Het werken met vakantiekrachten is dus niet alleen heel nuttig om uw seizoenspiek tijdens de zomer op te vangen, of om juist uw onderbezetting in de zomervakantie voor te zijn omdat veel van uw vaste medewerkers vakantie houden in deze periode, maar biedt ook nog veel kostenvoordelen. Het grote voordeel is dat de vakantiekrachten juist in deze periode aaneengesloten vrijwel twee maanden fulltime beschikbaar zijn voor uiteenlopende werkzaamheden. De top 5 van 2016 onder jongeren heeft het volgende resultaat:

Vakantiewerk top 5 in 2016

 • Werken in de horeca (20%)
 • Administratief werk (10%)
 • Werken in een winkel (8%)
 • Werken als bezorger (7%)
 • Werken in de supermarkt (vakkenvuller/kassamedewerker) (6%)

Vakantiekrachten nodig?

Vraag vandaag nog een offerte aan voor uw vakantiekrachten en ontdek dat wij slimme studenten inzetten tegen scherpe tarieven. U kunt natuurlijk ook direct contact opnemen met ons kantoor op 020-320 34 26.