Steeds meer Studenten onder 18

Het aantal piepjonge studenten is de laatste jaren flink gestegen, zo meldt de NOS op basis van cijfers van de vereniging van universiteiten. In 2003 waren dit slechts 1126 studenten, een decennium later is dit aantal meer dan verdubbeld tot maar liefst 2335 studenten. Dit alles is op basis van de cijfers van 01 oktober 2013 toen alle inschrijvingen op een rij zijn gezet.

Deze jonge studenten kunnen voor een groot gedeelte ‘Whizzkids’worden genoemd. Ze nemen veelal deel aan een exacte studies zoals techniek en economie. De meeste minderjarige studenten zijn te vinden op de Universiteit Utrecht, namelijk 310 stuks.

De jongste studenten zijn te vinden TU Delft, hier studeren namelijk 3 studenten van 15 jaren jong. Ook op de Rijksuniversiteit Groningen en de VU Amsterdam zit een 15 jarige student.

Het aantal jonge studenten stijgt de afgelopen jaren aanzienlijk, zonder dat hier een directe verklaring voor is te vinden.┬á“Je ziet wel dat het aantal studenten in vergelijking met tien jaar geleden sowieso is gestegen”, zegt voorzitter Karl Dittrich van de VSNU.