Huiswerk – maar dan leuk (deel 2)

 

We sluiten deze week wederom af met huiswerk. Waar we vorige week drie must see films lieten zien zijn er ook mooie series te vinden over het sales vak. Hieronder twee series die de moeite waar zijn om te kijken.

SUITS:

De serie Suits gaat over een succesvol advocaat (Harvey Specter) en een briljante schoolverlater die zich met een leugen binnen praat bij de firma Pearson Hardman. Ondanks dat de serie gaat over advocatuur zie je de advocaten (en met name Harvey) veel moeite doen om nieuwe zaken binnen te halen. Inmiddels zijn er zes  seizoenen verschenen en kan je zien op Netflix.

suits


 

Mad Men:

Deze bekroonde serie draait om de medewerkers van het fictieve reclamebureau Sterling Cooper, gelegen aan Madison Avenue in New York. Centraal staat Don Draper, creatief directeur. De serie volgt Draper op zijn werk, thuis met vrouw en kinderen en met zijn minnaressen. Ook enkele collega’s van Draper worden gevolgd, vooral Peggy Olsen, die carrière maakt in de reclamewereld. Het is een wereld waarin iedereen de hele dag drinkt, rookt en vreemdgaat. Waar mannen voor veel geld slogans en campagnes bedenken terwijl ongetrouwde vrouwen notuleren. When men were men and women were skirts is de engelse tagline voor de serie. Mooi om te zien in deze serie zijn de pitches die Don Drapor doet. Zeven seizoenen lang kan je genieten van deze serie op Netflix.

mad men

Bekijk ook het huiswerk van vorige week:
Huiswerk deel 1