Huiswerk – maar dan leuk!

We sluiten deze week af met wat huiswerk. Ja je leest het goed, huiswerk! Maar niet getreurd, dit huiswerk kan je languit op de bank doen. Er zijn een aantal films waar het salesaspect erg goed naar voren komt en we nodigen je dan ook graag uit om deze te bekijken!

The Wolf of Wallstreet:

Wellicht de bekendste film met Leonardo DiCaprio die de rol van Jordan Belfort speelt. Jordan is  een aan de drugs, drank en seks verslaafde effectenmakelaar, die door fraude multimiljonair wordt. De voormalige meubelhandelaar Donnie Azoff (Jonah Hill) is hierbij zijn zakenpartner. Samen smijten ze enorme sommen geld over de balk met hun excessieve levensstijl vol drugs en feesten. Belfort ziet zijn carrière ten onder gaan door aanklachten wegens fraude, waarbij corruptie op Wall Street en invloed van de maffia de grootste rol spelen.

The-Wolf-of-Wall-Street

Glengarry Glen Ross:

Vier medewerkers van een makelaarskantoor krijgen een extra motivatie doordat er een wedstrijd wordt uitgeschreven. De eerste prijs is een Cadillac, de tweede een messenset, en de derde prijs ontslag. Er is geen ruimte voor losers in deze wereld, alleen echte “closers” zullen de goede deals binnen slepen. De druk om te presteren is erg hoog, helemaal wanneer er een overval wordt gepleegd die gevolgen heeft voor alle deelnemers. Met hoofdrollen voor Al Pacino en Kevin Spacey.

Glengarry-Glen-Ross-DI

In Pursuit of Happyness

Deze film gaat niet zozeer over sales zelf, maar meer wat je er voor moet doen om succesvol te worden. Christopher Gardner heeft problemen met zijn verkoopwerk en belandt met zijn zoontje op straat, nadat zijn vrouw hen heeft verlaten. Hij moet leven en zijn zoontje zien te verzorgen in de straten van San Francisco. Christopher blijft zoeken naar een baan totdat hij er eentje vindt bij een aandelenfirma. Het blijkt echter een onbetaalde stageplek met kans op een vaste baan. Het blijkt niet bepaald makkelijk je leven te verdelen tussen een aandelenfirma en een zwerversbestaan. Een goede film met Will Smith en zijn zoon Jayden in de hoofdrollen.

Pursuit-of-Happyness