Het belang van nevenactiviteiten op je cv

Amsterdam, 19 november 2014

Een cv laat laat zien wie je bent en wat je kan. Werkervaring en de tot nu toe gevolgde opleidingen en cursussen staan weergegeven op de cv. Daarnaast kunnen ook overig relevante vaardigheden of nevenactiviteiten worden toegevoegd aan een cv. Helaas worden deze extraatjes op een cv onderschat en weggelaten.

Uit onderzoek van Magnet.me. blijkt namelijk dat er juist op nevenactiviteiten wordt gelet door werkgevers. Er wordt zelfs twee keer zoveel waarde gehecht aan nevenactiviteiten dan aan de hoogte van de cijfers in de bachelorfase. Magnet.me brengt werkgevers en afstudeerders met elkaar in contact.

Naast nevenactiviteiten zien potentiƫle werkgevers ook graag dat een afstudeerder een bijbaan heeft gehad en stage heeft gelopen. Het aller belangrijkst is natuurlijk de opleiding die de student gevolgd heeft.

Daarnaast blijkt dat bedrijven meer op de cijfers van afgestudeerden letten dan op de snelheid van afstuderen.

Bij magnet.me heeft al ruim 45% van alle afstuderende universitaire studenten een profiel aangemaakt. HBO’ers kunnen zich ook aanmelden. Meer dan vijfhonderd organisaties, waaronder Ahold, Google, Heineken en Unilever, maken gebruik van deze site.

Bron: NU.nl