Bijzondere bijbanen en bijverdiensten.

Bijbanen en manieren om bij te verdienen zijn er in meer vormen dan je denkt.  Een baan als schoenen verkoper is natuurlijk niets om je voor te schamen, clinic maar het kan natuurlijk ook anders. In dit bericht een overzicht van bijzondere, leuke manieren om bij te verdienen en bijzondere bijbanen.

Word Mystery Shopper
Schrijf je in als Mystery Shopper! Opdrachten die moeten worden uitgevoerd kun je aannemen via je smartphone. Doe deze opdrachten tijdens jouw shop dag en breng later verslag uit. Geld verdienen tijden het shoppen!

Neem een passagier mee
Rij jij dagelijks van Rotterdam naar Amsterdam? Biedt de ruimte die jij in de auto over hebt aan via internet. Dit dekt je kosten of levert je zelfs een klein bedrag op.

Ga bijles geven
Ben jij goed in bijvoorbeeld wiskunde? Of weet jij alles van geschiedenis? Informeer op jouw school of bij gespecialiseerde bedrijven naar een bijbaan als bijlesleraar.

Meedoen aan prijsvragen
Dagelijks worden er verschillende prijsvragen uitgeschreven, waar je gemakkelijk online aan mee kunt doen. Er zijn prijsvragen voor geld of fysieke prijzen. De kans dat je wint wordt natuurlijk groter naar mate je meer meedoet.

Geef rondleidingen
Weet jij alles van jouw dorp of stad? Maak hier dan gebruik van, door tours te organiseren. Je kunt altijd informeren bij toeristen bureaus of het lokale VVV kantoor.

Tot slot doen we ook nog een greep uit  de meest bizarre bijbanen die niet voor iedereen zijn weggelegd. Wie weet maak jij binnenkort carrière als:

Beddentester
In bed blijven liggen bij jouw baan, dat is voor weinig mensen weggelegd. Professionele beddentester Nathalie Thomas, doet dit wel. Ze doet dit zelf zo goed dat ze haar meest waardevolle bezit, haar achterste, verzekerd voor 6,3 miljoen.

Glijbaantester
Tommy Lynch werk voor de Britse reisorganisatie First Choice. Zijn taken pakket? Reis de wereld over en test waterglijbanen op alle locaties waar First Choice werkzaam is. Ohja zijn officiële titel: ‘lifestyle product development manager”.

Vogelaar op Rottumeroog
Vogels tellen op een onbewoond eiland, dat klinkt exotisch. Deze baan is echter gewoon in Nederland. Vier maanden met een partner op een eiland in de Waddenzee. Informatie is te vinden op de site van Staatsbosbeheer.

Teddybeer reparateur
Het bedrijf build-a-teddybear uit st Louis, maakt gepersonaliseerde teddyberen.  Wanneer deze stuk gaan, worden ze terug gestuurd voor reparatie met de hand. Het bedrijf heeft een omzet van 395 miljoen dollar en biedt ruimte aan twee fulltime teddy beer reparateurs.